Стъпка по стъпка как да отдадем под наем

Стъпка 1. Пазарна оценка – Определяне на наемна цена

След като сте взели решение за отдаване под наем на своя имот, независимо дали става въпрос за жилищен, административен или търговски е необходимо първо да бъде определена адекватна пазарна цена. Този първи етап е и най-важен, тъй като от него зависи интереса към имота от страна на потенциални наематели, провежданите огледи, срока и като цяло успеха на отдаването, завършващ с възможно най-добра сделка за Вас. Затова е изключително важно да получите коректен пазарен анализ и компетентно мнение от нашите експерти за реалната цена на Вашия имот към момента.

Стъпка 2. Обявете своя имот при нас

Заявете своята оферта в Инвест Пропъртис, като ни посетите в офиса ни в гр. София, ул.Шести Септември 20 А или се обадите на телефоните в агенцията, за да си уговорите среща в удобно за Вас време. Тук ще се запознаете с Вашия личен имотен консултант, с който ще имате възможност да обсъдите подробно всичко,  свързано с отдаването на имота Ви, необходима документация, срокове, условия.

Стъпка 3. Подготовка на имота

След като с Вашия брокер сте обсъдили подробностите свързани с отдаването под наем на имота Ви е необходимо да го подготвите предстоящите огледи. Според възможностите си и спецификите на имота може да направите освежителен ремонт, основно почистване, частично или цялостно обзавеждане, окабеляване и т.н. Добрият търговски вид е определящ за наемателите още при първи преглед на рекламата на жилището и скъсява значително сроковете по отдаването. Наред с това е добре да подготвите документите необходими за сключване на договор за наем според конкретния имот-нотариален акт, пълномощни, разрешително за търговска дейност, удостоверение за въвеждане в експлоатация и др.

Стъпка 4. Осигуряване на свободен достъп за огледи

Важно е при предлагането на Вашия имот възможностите за неговото показване на потенциални клиенти да не бъдат ограничени. За целта в случай, че не обитавате имота постоянно или през по-голямата част от деня е добре да осигурите ключ на Вашия брокер за организирането на огледи.

Стъпка 5. Срещи и преговори. Получаване на оферта

При адекватна пазарна цена, подходяща рекламна стратегия и предлагане не закъснява появата на сериозен интерес от страна на наемателя, желание за среща между страните и предложение за наемане. Доверете се на професионалната преценка и опита на Вашия брокер, обсъдете и анализирайте качествата и сериозноста на наемателя, офертата, предлагането на насрещна такава при необходимост, както и за начина по който да бъде направена тя.

Стъпка 6.  Договаряне. Уточняване на всички параметри по сделката

След постигането на споразумение за цената предстои среща на всички страни по сделката и преговори. Оставете вашия брокер да бъде водещ в хода на преговорите. Той ще се погрижи да постигне най-добри парметри на сделката за вас-цена, условия и т.н, а наред с това ще осигури спокойствието Ви за нейното протичане-финансова обезпеченост, изрядна документация, оформяне на договора за наем и др.

Стъпка 7. Подписване на договор за наем

В случай, че не е договорено друго след успешни преговори се пристъпва към тякното документно оформяне посредством договор за наем. Договорите, които се изготвят в Инвест Пропъртис са дело на юристи и можете да бъдете спокойни, че защитават максимално Вашия интерес и сигурност.

Compare listings

Compare